2017.gada 8.decembrī Krievu kultūras centrs aicināja Daugavpils dažādu nacionālo biedrību un centru pārstāvjus piedalīties tradicionālajos svētkos “Ziemassvētku pasēdēšāna”. Baltkrievu kultūras centrs (BKC) mācījās pie draugiem gatavot krievu tradicionālo cienastu – pelmeņus.
Krievu kultūras centrs ikgadu organizē “Ziemassvētku pasēdēšanu”, kurā dalās ar dažādu krievu tautas ēdienu pagatavošanas noslēpumiem. Šo svētku programmā viesiem piedāvāja kļūt par pavāriem, pagatavot pelmeņus un degustēt savu mākslas darbu.
Pelmeņu pagatavošanas process notika ātri un produktīvi. Šīs ēdiens ir tik populārs un zināms visiem, ka iegāja daudzu ģimeņu racionā, neatkarīgi no viņu nacionālās piederības. Meistarklašu laikā viesi dalījās ar saviem kulinārās meistarības noslēpumiem un mēģināja atrast pelmeņu analogu savas tautas virtuvē. Piemēram, ukraiņiem tie ir vareņiķi, bet ebrejiem – kreplah.
Pēc meistarklases viesi iepazinās ar Krievu nama jaunajām izstādēm. Par svētku gala punktu kļuva pelmeņu, skābēto kāpostu un marinēto piparu degustācija.
Krievu kultūras centra vadītāja Geroīda Bogdanova izteica pateicības vārdus visiem viesiem par viņu darbu un ieinteresētību pelmeņu gatavošanā, kā arī par to, ka dalījās ar savām receptēm.
BKC kultūras projektu vadītāja Anastasija Lukašenoka pateicās Krievu kultūras centram par tādu svētku organizēšanu, kurā Daugavpils dažādu tautu pārstāvji var satikties, apspriest svarīgas un darba problēmas, kā arī vēlreiz pārliecināties, cik svarīgi mūsdienās ir draudzīgas attiecības un līdzīgi domājošo cilvēku atbalsts.
Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centrs